3:e året i Vadstena

Gylleneskräp i Vadstena sommaren 2015 ställdes tyvärr in. In i det längsta såg vi fram emot att de senaste två årens familjefest skulle följas av en tredje, men Vadstena kommun gav signaler att man inte kunde vara med att stödja festivalen finansiellt det året. Utan pengarna hade vi ingen möjlighet att genomföra festivalen av den kvalitet vi kräver av oss själva.

Istället för en Gylleneskräp festival så medverkade Professor Gullström vid Lajvar på stadsfesten i Linköping. Ett lajv är ett effektivt sätt att påverka och engagera deltagare eftersom deras egna handlingar spelar en avgörande roll i upplevelsen. De går från att vara passiva åskådare och mottagare till att bli akiva deltagare. Nyckeln är metoden, där eleverna genom sin egen delaktighet på ett nytt och lustfyllt sätt får lära sig att se nya perspektiv. Eleven får en känsla av att “ha varit där” och kan sätta sig in i skeenden från ett första-persons-perspektiv. När du lajvar är du aktiv med hela din kropp och alla dina sinnen.

Nu jobbar vi på att hitta mer sponsorer så vi kan återkomma till Vadstena, men även på andra platser…!

Fortsätt att följa oss på Facebook – nya gyllene äventyr planeras! På vår facebook sida får ni veta det senaste om sommarens festival.

Vallgraven Vadstena Slott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *