Media

Video från Gylleneskräp

Dagen är uppbyggd kring berättelserna om Professor Gullström av Roland Arvidsson. En dag fylld av lek, äventyr och musik; upplevelser som var och en är ett litet steg på väg mot en mer hållbar framtid. Videon är från festivalen i Vadstena år 2013. Evenemanget var välbesökt med cirka 1500 personer.
kryp animation

Pedagogiska lajvar

Vi erbjuder pedagogiska Lajvar inspirerade av Professor Gullströms Sagorike. Titta på Correns video om Linköpings stadsfest (2015). Bland hoppborgar och “funballz” hade Professor Gullström problem med sin fossil samling.

Anders Carlsson i morgonstudion

AndersCarlsson17 april 2013 | Barnrockfestivalen Gyllene Skräp på Vadstena slott den 5 juli är Sveriges första musikfestival för hela familjen som kombinerar musik med miljö och hållbarhet. På slottet guidas grupper, i slottskällaren läser författaren Martin Widmark en historia ur en ny LasseMaja bok, det serveras lokalodlad mat och dryck och pågår tävlingar och verkstäder under hela dagen och på kvällen avslutas arrangemanget med en stor familjekonsert med artister som Janne Schaffer och Folkes Krokodiler. Anders Carlsson kom till morgonstudion och berättade.

Bilder från festivalen

Några bilder från Gylleneskräp festivalen i Vadstena (2013).


kryp animation

Naturfotograf Mattias Klum

Här är en liten film, där Professorns kompis Mattias Klum beskriver varför man ska ha Professor Gullströms tropikhjälm i alla lägen.

Mer i media

2013-12
Rafflande för barn i De 7 farornas väg
http://www.kultursidan.nu/?p=13288

2013-11
Arwidsson skriver med kunskap och inlevelse
http://www.folkbladet.se/kultur/?articleid=6639077#.UpeP7lZRZHY.facebook

2014-07
Barnfestival lockade kändisar och barn
Miljö och klimat är roligt, i alla fall om du frågar barnen som besökte Gyllene skräp. Festivalen med fokus på energi och klimat bjöd på både kändisar, teater och hinderbana med sopsortering.
http://www.mvt.se/kulturnoje/barnfestival-lockade-kandisar-och-barn-9948289.aspx

2015-4
Ny bok om professor Gullström och Motala Ström
Efter flera barnböcker om Professor Gullström, kommer nu Roland Arvidsson ut med nya boken ”Fiskvägar i sagoriket Östergötland”.
http://mvt.se/kulturnoje/ny-bok-om-professor-gullstrom-och-motala-strom-10877821.aspx

 

gylleneskrap